Hoe gaan wij te werk?

Vooreerst krijgen we van jullie, als aanvragers voor een puppy, een mail vanuit ons contactformulier met daarin een omschrijving van wie jullie zijn, waarom jullie een puppy bij ons willen en welk werk jullie doen. Daarna worden jullie door ons terug gemaild. Wanneer jullie daarna nog interesse hebben worden jullie op onze lijst gezet.

Wanneer de teef dan gedekt is komen de kennismakingsgesprekken eraan, hierin gaan we kijken of er een klik is met ons en met onze honden. Wanneer u hiervoor mag komen rekent u best dat u niet in 1 uur buiten bent bij ons, wij voorzien ook tijd voor u en uw interesse in een pup van ons dus vragen wij ook tijd van u. Wanneer dit gesprek erop zit wordt door ons 3 overlegt of jullie nog altijd in aanmerking zouden komen voor een puppy. Dit moet nadien besproken worden aangezien u enkel met Emily meestal in contact komt de eerste maal. Als u in aanmerking zou komen voor een puppy (we kunnen nooit met 100% zekerheid zeggen dat u een puppy kan krijgen want we weten nooit hoeveel puppy’s er zullen geboren worden en wat de geslachten zijn) wordt u verder op de hoogte gehouden van het verdere verloop van de zwangerschap en de vermoedelijke bevallingsdatum. Alles zal u van heel dichtbij kunnen mee volgen.

Wanneer de puppy’s geboren zijn worden jullie als eerste op de hoogte gesteld of er dan een puppy voor jullie tussen zit. Wanneer dit zo is wordt een datum vast gezet voor een eerste bezoek, dat is meestal na de eerste week. Daarna volgen de bezoeken zich op volgens jullie zelf willen komen, we vragen uiteraard om toch wel een paar keer te komen. Tussen de 5 en 6 weken worden de puppy’s toegewezen aan een eigenaar aangezien ze op 6 weken hun chip krijgen, hierin mag jullie voorkeur gegeven worden maar we kijken ook naar het karakter van de puppy en jullie gezinssituatie. We gaan een actieve pup niet in een gezin zetten die eerder een rustige pup kan gebruiken. Vanaf 6 weken als de pups gechipt en ingeënt zijn gaan we eropuit met de puppy’s voor hun socialisatie. Hier proberen we de toekomstige baasjes in te betrekken. We gaan onder andere naar de markt, mee met de bus, in een glazen lift gaan staan, treinen gaan bekijken, andere dieren gaan bekijken,… kortom we geven al een kleine basis aan socialisatie mee, jullie doen dan de rest.

Vanaf de leeftijd van 8 weken vertrekken de puppy’s bij ons, wij hebben hierbij een algemene regel en die is 1 puppy per dag of het moet een nest zijn van meer dan 4 puppy’s. We willen met deze regel de mama wat proberen te sparen in het afscheid nemen en ook onszelf, wij zorgen voor onze puppy’s met hart en ziel en zien ze dan ook graag vertrekken naar een super gezin. Ieder jaar wordt ook bij ons een kenneldag georganiseerd en dit in de maand mei. Graag zien we dan al onze puppy’s terug op zo’n dag. We gaan dan samen wandelen, er komt iemand een workshop geven voor de hondjes. Er wordt ook iets voorzien om te eten, kortom we maken er een leuke dag van samen met alle hondjes. we blijven dus graag nadien ook nog in contact met onze puppy’s.